Viete kde hľadať povinné zmluvné poistenie ak chcete ušetriť?

Hľadáte pomoc v oblasti povinného zmluvného poistenia? Tak ste tu správne. Líši z viacerých hľadísk. Najzákladnejším kritériom je, aké vozidlo by ste chceli poistiť. Ďalej si môžete vybrať podľa preferencie nejakej konkrétnej poisťovni, podľa spôsobu požiadania alebo podľa toho, koľko ste ochotný za tento typ poistenia zaplatiť. Možno hľadáte práve to najlacnejšie. To, čo sa vám chystáme predstaviť, vás skutočne poteší. Chceli by sme vám predstaviť stránku, na ktorej nájdete také povinné zmluvné poistenie, aké chcete. Ide o web, kde vidieť jasný trend online uzatvárania poistenia. Nejde teda o žiadne zavádzanie, len o holý a overiteľný fakt. Každý zákazník resp. žiadateľ si príde na svoje. Pretože spomenutá stránka a PZP kalkulačka je komplexný poskytovateľ poistenia, ktorý spolupracuje s mnohými poisťovňami. Keďže vám poskytne porovnanie, rýchlo si na tejto stránke nájdete taký produkt, aký skutočne požadujete. Najlepšie, ak povinné zmluvné poistenie vyhľadáte online.

Potrebujete poistenie rýchlo? Vyskúšajte povinné zmluvné poistenie online

Ak ste zistili len pre pár minútami, že vám končí platnosť vašej zmluvy, najlepšie, najjednoduchšie a najrýchlejšie, čo môžete urobiť, je požiadať o nové online. Nebojte sa, tento spôsob je maximálne bezpečný a overený už mnohými zákazníkmi. Možno by ste mali byť skeptický voči neovereným stránkam. Prelinkovaná stránka je však skutočne dôveryhodná. Nájdete tam aj článok o tom, ako najlepšie spraviť prepis auta.

Rýchlosť a jednoduchosť online spôsobu spočíva v tom, že sa nemusíte z miesta, kde sa momentálne nachádzate ani len pohnúť. Teda pokiaľ tam máte pripojenie na internet. Otvoríte si horeuvedenú stránku, na ktorej nájdete informácie ku každému typu povinného zmluvného poistenia vozidla.  Taktiežo v nej môžete položiť otázku administrátorovi stránky, ak máte nejaký problém ohľadom poistenia, prípadne nezodpovedané otázky. Vďaka tomu už nemusíte chodiť na osobné návštevy poisťovní, ktoré by vám zabrali aj niekoľko hodín vášho voľného času. Čas, ktorý ste mohli tráviť aj lepšie, než len zisťovaním cenových ponúk na vaše auto či iný typ vozidla. Jednoduchosť a rýchlosť spočíva aj v tom, že na to, aby ste zistili viacero ponúk, vám stačí vypísať jeden formulár.

Nemíňajte zbytočne ak nemusítePorovnanie vám zobrazí to najlacnejšie poistenie

Porovnanie cien je jedna z najlepších možností zisťovania jednotlivých ponúk poistenia. Prečo? Pretože je oveľa rýchlejšie, akoby ste ho mali uskutočňovať osobne (čo sme načrtli už vyššie). Okrem toho vám zobrazí všetky možné výsledky poistenia, ktoré je dostupné pre vaše vozidlo. A to ajj s cenovými ponukami a každá ponuka obsahuje krátky popis toho, čo obsahuje. V rámci výsledkov porovnania nájdete to najlacnejšie povinné zmluvné poistenie, to najdrahšie, či najpopulárnejšie… Jednoducho skutočne vám bude zobrazené všetko, bez straty čo i len jednej vašej minúty navyše. Aby mohlo byť porovnanie cien uskutočnené, je treba sa prekliknúť na kalkulačku poistenia, ktorá obsahuje formulár na vypísanie.

Do tohto formulára je nutné vypísať informácie o vozidle (napr. model a značka vozidla, maximálna prípustná hmotnosť, prevádzková hmotnosť, typ paliva, rok výroby…), ale aj o majiteľovi vozidla, ktoré je predmetom porovnania (napr. dátum narodenia, údaje z vodičského preukazu, spôsobené nehodové udalosti, stav bez škody, či má účet v OTP banke, dieťa do 15 rokov, či platí iný typ poistenia…). Všetky údaje vo formulári treba vypísať presne a pravdivo, aby ceny a výsledky porovnania boli správne a aktuálne.

Povinné zmluvné poistenie auta nie je jediné, ktoré je povinné

V rámci nášho článku hovoríme primárne o poistení auta, avšak ako možno viete, nie je to jediný prostriedok, na ktorý sa vzťahuje. Vo všeobecnosti ho môžeme nazvať povinné zmluvné poistenie vozidla, pretože ako vozidlo môže vystupovať nielen auto, ale aj motorka alebo prípojné vozidlo, ale samozrejme aj všetky ťažké stroje, ako napríklad poľnohospodárske prostriedky alebo vysokozdvižné vozíky. Všetky tieto vozidlá potrebujú na svoje fungovanie technický preukaz a evidenčné číslo (okrem špeciálnych poľnohospodárskych prostriedkov a vysokozdvižných vozíkov). Z vyššie menovaných dopravných prostriedok ste mohli vydedukovať, že pod túto povinnosť uzatvoriť nespadajú len motorovú dopravné prostriedky, ale aj tie nemotorové.

Pri kúpe hocakého dopravného prostriedku myslíte na to, že ho je potrebné nechať poistiť. Výhovorky typu „nevedel/a som“ u policajtov nezaberajú a za neuzatvorené povinné zmluvné poistenie vám hrozia vysoké pokuty, ktoré v niektorých prípadoch môžu prekročiť aj cenu ročného poistenia (aj niekoľkonásobne). Každý má však slobodnú voľbu a je na každom, či mu je bližší risk alebo peniaze. Okrem pokutovaných neuzavretých poistení sa môžete dostať do ešte nepríjemnejšej situácie. A to vtedy, keď by sa vám „podarila“ spôsobiť dopravná nehoda. Túto skúsenosť neželáme zažiť nikomu. Dôvod je jasný, vyššie než vysoké pokuty, ktoré sa môžu dostať až na niekoľko miliónov eur. Okrem toho by ste museli zaplatiť škodu všetkým vozidlám, ktorým ste ju spôsobili. Takže je na vás sa rozhodnúť, či fakt uprednostníte risk alebo istotu a finančnú úsporu.

Nezabudnite vyplniť všetky údajePZP porovnanie cien je hotové, čo ďalej?

Ak ste vyplnili formulár a odoslali ho, do niekoľkých sekúnd sa vám zobrazilo porovnanie cien. Ak ste si ho už podrobne naštudovali a zvolili si takú ponuku, aká vám najviac vyhovuje, jediné, čo musíte urobiť, je na ňu kliknúť, ak teda chcete uzavrieť povinné zmluvné poistenie online v danej chvíli. Doplňte ešte niekoľko údajov. Na mailovú adresu vám príde potvrdzujúci mail. Ten vám spresní údaje na zaplatenie poistného, nájdete v ňom dočasnú zelenú kartu, ale aj návrh zmluvy a jej podmienky. Poistné zaplaťte do 30 dní, lebo to je zároveň doba platnosti dočasnej karty. Tú si okrem iného musíte vytlačiť a nosiť vo vozidle, na ktoré sa vzťahuje. Po zaplatení vám bude poštou domov odoslaná originál zelená karta. Tu musíte taktiež nosiť vo vozidle bezpodmienečne, pretože pri každej kontrole vozidla ju musíte preukázať.

Pre viac informácii sa nakontaktujte na túto stránku.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *